Zgoda jest dobrowolna i można ją wycofać w dowolnym momencie. Wycofanie zgody jest możliwe po zalogowaniu się do profilu uczestnika i odhaczenie wcześniej wyrażonej zgody. Powyższe zgody obejmują przetwarzanie danych w przyszłości, jeśli nie zmieni się cel przetwarzania.